Om kiropraktikk

En kiropraktor er spesialist på plager i bevegelsesapparatet og nervesystemet.

Kiropraktikk er en veldokumentert, sikker og effektiv behandling som forebygger lidelser i muskel-, nerve-, og skjelettsystem. Slike plager oppstår ofte i rygg, nakke og bekken, men andre deler av kroppen kan også berøres. Det kan blant annet skyldes over- eller feilbelastninger, uheldige arbeidsstillinger og tidligere skader og funksjonsforstyrrelser.

Kiropraktisk behandling utføres med spesifikke manipulasjonsgrep, leddmobilisering, strekk, tøyning, triggerpunkter, informasjon, råd og veiledning. Kiropraktikkbehandling starter med en gjennomgang av sykehistorie, klinisk undersøkelse av ledd, muskler og nervesystem samt en grundig funksjonsundersøkelse av ryggsøylens bevegelighet. Andre former for undersøkelser vurderes i det enkelte tilfellet.

Fysioterapi, massasje, akupunktur og trening kan være aktuelt samtidig med, eller etter endt kiropraktorbehandling. Resultatet er raskere bedring og mer effektiv restitusjon.
Du kan lese mer om kiropraktikk på nettsidene til Norsk Kiropraktorforening.

Ved Klinikk Pluss setter behandlerne av god tid til sine pasienter. Førstegangskonsultasjon varer i 30 minutter eller lengre ved behov. Våre kiropraktorer er offentlige godkjente primærhelsekontakter med behandlingsansvar på linje med leger og psykologer.

Kiropraktorer ved Klinikk Pluss kan:

  • Sykmelde i inntil 12 uker
  • Henvise til sykehus, spesialist eller fysioterapi
  • Henvise til røntgenbilder, MR eller CT

NAV yter refusjon for kiropraktikkbehandlinger uten legehenvisning.

Mor & Barn
Klinikk Pluss (i Sandvika) har et spesialisert «Mor&Barn-team» som fokuserer på plager og behandling knyttet til forberedelse til fødsel, rehabilitering etter fødsel og vanlige behandlingstilbud rettet mot små barn. Mor&Barn teamet hos Klinikk Pluss har stort engasjement, erfaring og kompetanse på området mor og barn.
 
 
Litt om generelle ÅPNINGSTIDER:
Man-tor: 08.00 – 18.00
Fredag: 08.00 – 1500
Visse terapeuter har timer fra 05:45 og noen til 19:30
Resepsjonen betjent fra 09:00-14:00 mandag-torsdag og 10:00-14:00 fredag, se www.klinikkpluss.no/timebestilling

Hva plages du med?
TIPS: Søk etter stikkord som hodepine, nakkesmerter, ryggsmerter, korsrygg, senebetennelse e.l.
Våre behandlingstyper