Klassisk massasje er en av de mest kjente og utbredte massasjeformene. Den fokuserer på å løsne spenninger i muskler og bindevev, forbedre blodsirkulasjonen og fremme generell avslapning. Teknikker som brukes inkluderer stryking, knaing, trykk, vibrasjon og tappende bevegelser. Massasje utføres ofte på hele kroppen, men kan også rettes mot spesifikke områder, avhengig av klientens behov.
Redusert muskelspenningMassasje kan bidra til å lindre muskelstivhet og smerter ved å øke blodtilførselen til vev og redusere opphopning av avfallsstoffer i musklene.
Bedre blodsirkulasjonMassasje stimulerer sirkulasjonen, noe som kan forbedre oksygentilførselen til cellene og hjelpe kroppen med å eliminere avfallsstoffer.
Reduksjon av stressMassasje kan senke nivåene av stresshormonet kortisol og øke nivåene av serotonin og dopamin, noe som fremmer en følelse av velvære.
SmertelindringForskning viser at massasje kan være effektiv for å redusere kroniske smerter, for eksempel i korsryggen, nakken eller skuldrene.
Forbedret bevegelighet og fleksibilitetVed å løsne opp stive muskler og bindevev kan massasje forbedre leddmobiliteten og generell bevegelsesfrihet.
Bedre søvnkvalitetMassasje fremmer avslapning og kan hjelpe mennesker med søvnproblemer å sovne lettere og få en dypere søvn.
Styrking av immunforsvaretMassasje kan øke antallet lymfocytter, en type hvite blodlegemer som hjelper kroppen med å bekjempe infeksjoner.
Reduksjon av angst og depresjonRegelmessig massasje kan bidra til å redusere symptomer på angst og depresjon ved å fremme en følelse av ro og avslapning.
Forbedret hudhelseMassasje stimulerer blodsirkulasjonen i huden, noe som kan forbedre hudens tekstur og tone.
De fleste av disse fordelene er dokumentert gjennom studier, men effekten kan variere avhengig av individets helse, livsstil og hvor ofte massasjen utføres. Mange forskningsstudier rapporterer at massasje er spesielt effektiv som komplementær behandling sammen med andre tiltak, som fysioterapi eller medisiner.Massasje | NAFKAM10 minutter massasje nok til å redusere stress - NHI.noKvalitetssikring | NAFKAM